Yep, we moeten er allemaal aan geloven. Door de coronacrisis werkt veel personeel thuis. Hierdoor missen we een stukje sociaal contact met onze collega’s. Als werkgever wil je misschien toch iets extra’s doen voor je personeel. Nu vraag je jezelf af: wat dan? Ik geef je 6 tips om het thuiswerken een stuk leuker te maken voor je personeel!

“Thuiswerken, ik vraag nu aan mijn koffiezetapparaat wat hij dit weekend gedaan heeft” 

Loesje

Plan een koffiemoment in

Start gezamenlijk de dag met het inplannen van een koffiemoment. Hierin staat het personeel centraal. Praat gezellig over de thuissituatie, actuele zaken of neem het weekend even door. Dit geeft energie voor de rest van de dag.

Geef je personeel de tijd om te bewegen

Op kantoor creëer je vaker een pauze waarbij er even niet over het werk wordt gepraat. Thuis is dat nu eenmaal lastiger. We zitten de hele dag achter ons bureau, soms zelfs met de lunch! Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Trigger je personeel om een beweegmoment in te plannen. Zo zijn ze even weg van het bureau en bevinden ze zich in een andere omgeving. Dit kan een wandeling, yoga of een rondje hardlopen zijn. Het zorgt ervoor dat je effectiever kan werken.

Billen van je stoel af en sporten maar

De meetings gaan nu allemaal online. Vaak zijn dit serieuze meetings waarin het werk centraal staat. Maak van de woonkamer een eigen fitnessclub die begeleid wordt door een fitcoach! Zo ben je even achter je bureau vandaan en kan je je gedachten ergens anders toe zetten. Het levert ook grappige momentjes op binnen het team doordat er een andere sfeer gecreëerd wordt.  

Verzin een challenge

Eerder dit jaar zagen we dat er veel organisaties meededen aan de Jerusalema challenge. Deze challenge zet zich vooral voort op TikTok. Verzamel jouw team bij elkaar en laat jullie danskunsten maar eens zien. Naast dat je aan de rest van de wereld laat zien hoe leuk en gezellig team je hebt draagt het ook nog eens bij aan de teambuilding. Gooi de heupen lekker los en swingen maar!

Een extraatje voor je personeel? Stuur een fruitpakket op!

Misschien staat er bij jullie in de kantine altijd een fruitschaal, maar wat ligt er op de fruitschaal bij het thuiswerken? Dat weet je niet! Om je personeel vitaal te houden kan je ze een extraatje opsturen. Zo worden ze extra getriggerd om gezond te eten. Wij worden er in ieder geval vrolijk van!

Pubquiz op de vrijdagmiddag

Tja, ook de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) moeten we nu helaas missen. Niet getreurd. Een online pubquiz is de perfecte combinatie van gezelligheid en teamwork. En dit veilig op afstand! Met een livestream blaas je de sfeer van de quiz de woonkamer in. Durf jij je collega’s uit te dagen?

Wat doe jij eraan om je personeel te triggeren tijdens het thuiswerken? Ik ben altijd op zoek naar vernieuwende ideeën. Laat mij weten wat jij al hebt gerealiseerd. Heb je moeite met het organiseren van een online teambuilding activiteit? Ik denk graag met je mee.